Ezt nem láttad jönni: civil mozgalmat alapít Szabó Bálint

MTI | 2018. augusztus 4. 16:42 | Utolsó frissítés: 11 hónapja

Úgy néz ki, ha Lázárt nem is, az ex-MSZP-s, majd DK-s, de Botka-elleni tüntetései miatt kábé az egyetlen értékelhető akciókkal rendelkező szegedi Fidesz-közeli személyt, Szabó Bálint jogászt lehet, még is elindítja a kormánypárt a polgármesteri székért jövőre.

Erre utalhat, hogy a kormánypárti sajtó magasfokú érdeklődése mellett augusztus végén "pártoktól független civil mozgalmat" indít a városban. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szegedi vállalkozások által fizetendő helyi adók csökkentésére tett javaslatot kedden, ez lehet a mozgalom első ügye.

Az önkormányzat a törvényben meghatározott legnagyobb mértékű iparűzési adót szabta ki a cégekre, az ingatlanadó is megközelíti a lehetséges maximumot, és az országban szinte egyedüliként a szegedi vállalkozásoknak tíz éve a csatornarendszer fenntartására “esőadót” is kell fizetniük – mondta el.

Szabó szerint ipari parki fejlesztésre is szükség lenne Szegeden, civil szervezetével pedig azt szeretné a következő 15 hónapban bebizonyítani, hogy

"közpolitikai hatalom nélkül is lehet eredményeket elérni".

Kiemelt kép: bilincsben viszik el a jogászt a szegedi közgyűlésről, miután ott a Szeviép-ügy kapcsán tiltakozott (Fotó: SzegedMa)
Hozzászólok!