Kalóriaadatokkal szorongatná meg a kézműves főzdéket egy amerikai népsör-gyár

Tarnay Kristóf Ábel | január 27. 22:04 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Érdekes fegyvert talált az egyik legnagyobb amerikai sörmulti az egyre elszaporodó kézműves főzdékkel szemben: a tápérték-táblázatot.

A tengerentúlon ugyanis az utóbbi időben egy itthon gyakorlatilag nem is ismert sörfajta uralja a piacot. Pár éve ugyanis az első három termék az eladási listák on light sör. Ezek a termékek egyrészt csökkentett alkoholszázalékkal, másrészt alacsonyabb kalóriatartalommal rendelkeznek. 

Úgy néz ki hogy az amerikai sörivó közönséget valamennyire sikerült meggyőzni arról hogy tudatosabban táplálkozzanak - legalábbis a multik ebben reménykednek. A fokozatosan csökkenő eladási számokat kompenzálandó, a helyükre folyamatosan feljövő kézműves sörökkel a piacvezető Bud Light (az Európa nagy részén druszájáról ismert Budweiser light változata) most úgy veszi fel a harcot, hogy a dobozokon és a zsugorokon feltűnteti jól látható helyen az ital tápérték-tartalmát. 

Ugyanis erre a kézműves-piac nem túlzottan ügyel: van olyan sör, amely annyi kalóriát tartalmaz, mint három palack Bud Light.

Hozzászólok!