Kedves 888-as névtelen nyílt levél-szerzők! Most akkor mi a teendő?

Tarnay Kristóf Ábel | január 22. 00:03 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Ugyan már kezd lecsengeni, de most köszönjétek meg nekem, hogy napirenden tartom a témátokat, a fejlécetekben még úgyis kinn van a „hashtag” rá. Szóval ti történeteket gyűjtöttetek, mennyire el vagytok nyomva, az összes egyetemista liberális, elő sem mertek hozakodni a véleményetekkel. Ja, és a tanárok politizálnak.

Na, most nem egy tanár politizált, hanem a rektorhelyettes. Méghozzá elég erős dolgokat mondott, amiből talán az önkormányzati naptáras rész volt a legmegengedhetőbb, noha a legtöbben csak ezt kapták föl. Nézzuk csak, mit mondott:

– Szomorúan tapasztaljuk, hogy az önkormányzat évtizedek óta semmibe vesz minket. Még a városi naptárban sem kaptunk helyet. Mindenképp új városvezetésre van szükségünk! Lendületes pályára kell állítani Szegedet. Az államnak, a vallásnak és a városnak egységben kell állnia a sikerhez, de ebből az utóbbi elem hiányzik.

Utána még tett némi kiszólást, hogy a jegyző mért engedi, hogy a gyülekezési jogukkal emberek éljenek a rektori hivatal előtti közterületen, aztán szóltak neki, hogy szerencsétlen jegyzőnek semmi köze ehhez, korrigálta is, ezzel ne égessük indokolatlanul.

Szóval kezdjük azzal, hogy az államnak, a vallásnak, és a városnak kell egységben állnia valamilyen rejtélyes, meg nem nevezett sikerhez, de ebből a harmadik hiányzik. Nos, hogyha követitek a Napirajzot, erre azt mondanám: "engedje meg, hogy aztakurva", ha nem, csak annyit kérdezek: hogy mi van?!

Már az első kettőnek sem kell és nem is szabad összeállnia, hiszen a modern szekuláris jogállamok egyik alappilére az állam és az egyház szétválasztása, ami elméletben hivatott szavatolni, hogy ne alakuljanak ki nőket alázó és eretnekeket gyilkolászó teokráciák egyik vallás tanai mentén sem.

Tényleg, vallást mondott. Vallás? Melyik? Például itt Szegeden kifejezetten átlagos jelenség, hogy muszlim diákok vannak. Igen, talán azért kisebb itt az idegenellensség minden kékplakátba oltott zsigeri "zseniális" gyűlölet ellenére is, mert nap mint nap fejkendős diáktársaink ülnek ott mellettünk a TIK-ben, és saját szemünkkel látjuk, hogy nem robbantgatnak, tanulgatnak, vagy éppen helyette macskás videókat néznek ugyanúgy, mint bárki más.

De oké, maradjunk a kereszténységnél. A Wikipédia listája  szerint Magyarországon legalább 15-féle keresztény felekezet van, és abba még könnyen lehet, hogy egy-két kisegyház be sincs számolva. Nos, melyikkel kellene együttműködnie a másik kettőnek, Zakar úr?

Na, de menjünk tovább, az önkormányzati naptáros és államos együttműködéses képpel a rektorhelyettesünk egyértelműen beleállt a szegedi önkormányzatba. Őket nem kell szeretni, lehet úgy kelni-feküdni, hogy rohadt Botka, de kérem én: ezután hogy folytatódik ez? Ígéretemhez híven a jegyzős rész kuka, szóval így:

Azt látom, hogy a vesztét érzi az ellenzék, csak a botránykeltés az eszközük, elkeserítő viszont, hogy a fiatalok közül többen ezt látják helyes útnak, ezért is törekszünk a nemzetiségre 

Hahó, kedves levélírók! Itt kéremszépen, politizálás zajlik. Nem arról van szó, hogy kiállt egy másik egyetem mellett, amely nemmellesleg az ország legjobbja volt, amíg el nem üldözte a hatalom, nem arról volt szó, hogy órán elejtetett egy megkérdőjelezhetően releváns mondatot Orbánról.

Az egyetemem rektorhelyettese ebben a pozíciójában egészen konkrétan az ellenzéket kezdte el bírálni. Ezt megteheti magánemberként, de ez kérem olyan konkrét politizálás, amelynek ráadásul semmi köze sincs az egyetem ügyeihez.

Azt most hagyjuk, hogy utána ügyetlen felelősséghárítással megpróbálta az azóta a néhai Andy Vajna felvásárlásával a NER-be egészen belemelegedett Délmagyarra kenni, hogy rosszul idézték. Ha emiatt nem rúgtak ki még embereket, és ez a szerkesztőség is kiáll, hogy pontosak voltak, akkor azok voltak.

Az egyetemem rektorhelyettese politikai kampányt folytat, sőt mi több: kikelt az ellen, hogy az alá tartozó hallgatók nem mind kormánypártiak, majd konklúzióként azt vonta le, hogy majd ennek megváltoztatására fogja alakítani az egyetem tantervét. 

Nos, szóval akkor most mondjátok meg, mit tegyek, kedves 888-as névtelen nyílt levél-szerzők! Hova írjak olvasói levelet? Hol tiltakozzak? Neki szabad? Most nincs "egyetemimetoo"? Vagy ez csak titeket illet meg? Talán nem elírás volt, hogy csak a "kéretlen baloldali politizálást" igénylitek, hogy jelentsék nektek?

Hozzászólok!
Kapcsolódó cikkek