Lázár cáfolja, hogy Botka kihívója lenne

2018. július 27. 19:09 | Utolsó frissítés: 11 hónapja

Bár a kormányközeli lapok általában elég jól értesültek, most a listázásairól hírhedt Figyelő úgy néz ki, lyukra futott. Schmitt Mária lapja pár napja arról írt, hogy a vásárhelyi vereség után az országos politikából az új kormányzati felállással távozó Lázár János szegedi polgármesterjelöltként térne vissza a porondra. Lázár szerint ez álhír.

A Csongrád megye 4-es számú választókerületében mandátumot szerző, de azóta az országos politikától visszavonult és a Parlamentben is a hátsó szekcióban helyet foglaló Lázár János lehet Botka László kihívója - írta meg a kormányközeli Figyelő. Lázár egy "fake news", azaz álhírek felíratú kép megosztása mellett erre csak annyit reagált

Úgy látszik, a nagy meleg megártott néhányaknak.

Lázár János hivatalos oldala

A Figyelő című újság megírta, hogy Szeged polgármesteri székére pályázom. Úgy látszik, a nagy meleg megártott néhányaknak.

Botka László szocialista polgármester idén 16 éve vezeti Szegedet, ellene sem a Fidesz, sem a Jobbik nem tudott erős jelölteket indítani, noha több oldalról próbálkoztak. Legutóbb például az egyházmegyei karitatív szervezetekből ismert Kothencz Jánossal, aki mellett még Kiss-Rigó László megyéspüspök is kiállt, sőt, voltak, akik szerint az ő ötlete volt Kothencz indítása. Mindhiába. 

Az elmúlt időben még egy név merült föl Botka fideszes kihívójaként: Szabó Bálint jogász - ezt az Átlátszó helyi hírekre szakosodott portálja, az Országszerte írta meg. Szabó az utóbbi időben a Szeviép-ügy kapcsán támadta sokat a Botka-féle városvezetést, de nemrég az azóta lemondott Török Márk vezette EHÖK-kel is összeállt a zajrendelet ellen tiltakozni.

Szabó korábban az MSZP-ben, majd a DK-ban is politizált, amióta jogászként a szegedi baloldali vezetést támadja, gyakran szerepel a kormányközeli médiumokban. Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója pár napja, mikor Szegeden egy rendezvényen vett részt, a kormányközeli Délmagyar.hu-nak azt nyilatkozta:

2019 elején lesz leghamarabb polgármesterjelöltje a kormánypártnak, hiszen az is kemény munka, hogy megtalálják a feladatra legalkalmasabb jelöltet.

Kiemelt kép: MTI
Hozzászólok!