Nem őrültek meg az állami cégek, csak kaphattak egy kötelező ukázt, hogy ugyanazzal a sorosozós sablonszövegel hárítsanak túlóratörvény-ügyben

Tarnay Kristóf Ábel | január 30. 15:10 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Erre abból lehet következtetni, hogy a Volánbusz szó szerint ugyanazt válaszolta, mint a Magyar Posta.

Tegnap a 24.hu a Magyar Postánál, ma a HRPortál a Volánbusztól kérdezte meg, hogy fogják-e alkalmazni dolgozóikra a 400 óra túlmunkát, melyet decemberben botrányos körülmények közt fogadott el a parlament, és amelyet az ellenzék "rabszolgatörvényként" emleget.

A két hírportál a két cégtől szó szerint ugyanazt a sorosozós állami propagandaszöveget kapta válaszul, amiből nem nagyon lehet másra következtetni, mint hogy kaptak egy központi ukázt, hogy mit kell válaszolni a túlóratörvényes sajtómegkeresésekre. A válasz egyébként így hangzott:

„Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási kampányában.”

A Volánbusz egyébként korábban már szerepelt a hírekben a kormánypropagandával kapcsolatban. A kormány 2016-os "kvótanépszavazása" előtt a buszaikon is hirdették, hogy "szavazzunk nemmel", minimum furcsa körülmények közt, sok tízmillióért.

Hozzászólok!