A budapesti Mi Hazánk Mozgalom éppen olyan plakátot készített, mint a vásárhelyi Fidesz-közeli "civil" szervezet

Tarnay Kristóf Ábel | január 13. 00:21 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Nemrégiben Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter független polgármestert lejárató plakátot tűntek fel, melyeken interjúkból kiragadott félmondatokkal igyekeznek lejáratni a polgármestert - egy alkalommal biztosan tudjuk, hogy ezt az interjút készítő lap tudta nélkül tették meg. A Fidesz helyi és országos kommunikációjába elég jól illeszkedő sorosozós-migránsozós posztereket egy helyi "civil szervezet", a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület jegyzi.

Persze a plakátok hamar kikerültek a helyi Fidesz Facebook-oldalára, majd utána a párt helyi szervezete SMS-ben is népszerűsítette a helyi Fidesz-közeli portál erről szóló cikkét. Ám ezután ma bővült az izgalmasnak mondható véletlen egybeesések sora.

Fidesz Hódmezővásárhely

Óriásplakátokon szembesítik a polgármestert a saját szavaival! http://www.vasarhely24.com/interju/oriasplakatokon-szembesitik-a-polgarmestert-a-sajat-szavaival

A Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom fővárosi szervezete ezt a plakátot tette közzé a Facebook-oldalán. Hogy lesz-e belőle óriásplakát, vagy megmarad csak közösségi médiás bejegyzésként, az a posztból nem derül ki, mindenesetre feltűnő, hogy a Fidesz-közeli civil szervezet, és az elvileg ellenzéki párt egy az egyben ugyanazt a grafikát és retorikát használja.

Mi Hazánk Budapest

Mi Hazánk Budapest. 51,534 likes · 1,039 talking about this. Political Party

A párt budapesti oldalának egyébként már a létrejötte is finoman fogalmazva kérdéseket vet föl. Ugyanis egyszerűen átneveztek egy teljesen más témájú - a borába fagyállót öntő gazda mellett kiálló - oldalt egy kis közbeeső neves trükközéssel Mi Hazánk Budapestre.

A Toroczkai László vezette párt ugyan azt mondja magáról, hogy kormányváltást szeretne, de érdekes módon majdnem mindenben egyet szoktak érteni a Fidesszel, és bár hangsúlyosan tagadják, hogy őket a kormánypárt pénzelné, azért többeknek feltűnt, hogy igen gyakran szerepelnek kifejezetten pozitív színben a kormányközeli médiumokban, míg az összes többi ellenzéki pártról vagy be sem számolnak ezek az orgánumok, vagy ha megteszik, abban általában nincs sok köszönet.

Az Echo TV magas színvonalú intellektuális humoráért szeretett Troll című műsorában egyébként "poénkodtak" azzal, hogy az idézett szövegben az "ördög öreganyja" alatt Gyöngyösi Márton érthette volna Heller Ágnes filozófust is, de nem akarjuk a pártot azzal gyanúsítani, hogy ezért maszkírozták volna őket egymásra. Mondjuk Echo Tv-t biztosan néznek, ha másért nem, azért, hogy megnézzék párttársaik szereplését.

Frissítés: A Mi Hazánk budapesti oldala, miután egyre több hírportál számolt be az azonosságról, bátor politikai aktorként letörölte az ominózus posztot, de szerencsére Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester Facebook-oldala biztosította a Streisand-effektust.

Márki-Zay Péter

MI HAZÁNK = FIDESZ Korábban azt mondtam, két rasszista párt van Magyarországon, most bebizonyosodott, hogy csak egy, hiszen a Fidesz és a Mi Hazánk EGY ÉS UGYANAZ. A saját korábbi közösségét...

Hozzászólok!