Állami érzékenyítő program után egy közösségi ház vitaestje a "bizonyíték" Botka titkos tervére

2018. június 11. 20:03 | Utolsó frissítés: 1 éve

Botka migránsokat akar betelepíteni Szegedre - ezt az anekdótát régóta igyekszik a kormánymédia elülteni a szegediek és az ország fejében. (Korábban ezzel a helyi Fidesz is próbálkozott, csak némileg zavaró, hogy azóta nem nagyon léteznek).

Először tartottak ezzel kapcsolatban egy elég abszurd aláírásgyűjtést a nagyon kreatív marketinggel kitalált "Botka-terv" ellen. A dolog abszurditását az adta, hogy információim szerint még a Fideszben is csak legyintettek a dologra, hiszen pontosan tudták, egy polgármesternek egyszerűen nincs jogköre arra, hogy menekülteket telepítsen be akárhova is.

A következő nemrégiben egy, a PestiSrácok revolverlapnál landolt olvasói fotó volt, amely szerint óvodásokat érzékenyítenek a "migráns gyerekekkel" való kapcsolattartásra. Kiderült, hogy az állami KSH-nak a programjáról van szó, melyhez Szeged csupán csatlakozott.

A sort az egykoron szebb napokat is megélt Origo cikke folytatta, amely "bizonyítékként" a tarjáni Megálló Közösségi Ház egy korábbi programfüzetét lebegteti. Nos, nem tudom, elolvasták-e a kiadványt, mielőtt lefotózták, és feltöltötték. De én ezen a következőket látom: tartottak egy vitát a migráció kérdéséről, ahogy azt korábban pl. a kormányközeli SzegedMa is megtette. 

Ez lenne a bizonyíték, hogy Botka migránsokat akar betelepíteni.

Kiemelt kép: a szerző felvétele
Hozzászólok!