B. Nagy: ha csak szegedi a körzetem, és van összefogás, nem nyerek

2018. április 13. 22:57 | Utolsó frissítés: 1 éve

Interjút adott a fideszes SzegedMa portálnak a Csongrád megye 2-es körzetét megnyerő B. Nagy László. Az interjúban gyakorlatilag beismerte, ha nem szabták volna rá a körzetet, és összefogott volna az ellenzék, akkor veszített volna. Azért egy kicsit szidta a városiakat is.

Happy day. Győzelmét ünnepli a fideszes jelölt (Fotó: SzegedMa/Kovács Ferenc)

Ha csak Szeged lett volna az én választókerületem és így megvalósult volna a teljes baloldali és jobbikos összefogás akkor én most nem lennék országgyűlési képviselő. 

- mondta meglepő nyíltsággal B. Nagy László az interjúban. Ez azért fontos, mert sokan a választókerület-manipuláció (vagy ismertebb angol nevén gerrymandering) típikus példájának tartják a Csongrád megyei kettes körzetet, ahol a hagyományosan balos városi részekhez hozzácsapták a körülötte lévő, és alapvetően jobboldali vidéki területeket - így egy meglepően nagy alapterületű körzetet, és ismételten fideszes győzelmet kaptak.

A lapnak a homokhátsági (tehát a megye vidéki területein élő) embereket és a szegedieket hasonlította össze, szerinte ez előbbiek "nehéz körülmények között élve, keményen dolgozva építették fel amijük van, és másként állnak az anyagi javakhoz, a tisztességhez, az erkölcshöz és a valláshoz, mint a nagyvárosi emberek" - fejezi ki, majd hozzáteszi, hogy ennek ellenére nem választaná el egyértelműen a kettőt.

A kijelentésen voltak, akik felháborodtak, hiszen úgy értelmezték, B. Nagy ezzel lényegében a baráti portálon "nagy közmegegyezés programját" igérő címmel megjelent interjúban bírálta, és kevésbé erkölcsösnek titulálta a szegedieket a környékbeli agglomerációban élőknél. 

Az interjúban egyébként elmondja, az 1-es kerületben veszítő jelölt, Bartók Csaba is alkalmas lett volna országgyűlési képviselőnek, bár szerinte esetében az ellenzéki összefogás elég volt ahhoz, hogy veszítsen. (Ez jelen esetben a DK-t és az Együttet jelentette, a többi párt elindult a körzetet megnyerő szocialista Szabó Sándor ellen.)

Hozzászólok!
Kapcsolódó cikkek