Kódolta a kormánykritikát a Délmagyar

Tarnay Kristóf Ábel | április 22. 13:49 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Vizit. Andy Vajna személyesen látogatta meg a megvásárolt Lapcom kiadó érdekeltségébe tartozó Délmagyarország szerkesztőségét idén februárban (Fotó: Szeged.hu)

A már Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó Délmagyarország szerkesztőinek a többi einstandolt helyi laphoz hasonlóan belpolitikai témákban meg van kötve a keze, a lap 3. oldalán lévő jegyzetekben is a felvásárlás előtti időkkel ellentétben kerülik az ilyen témákat. 

A pénteki lapban megjelent "Talált pénz" c. véleménycikkben a lap régi munkatársa Bakos András azonban egy talált ezresből levezetve a következőt írta:

A bizalmatlanság kultúrája sokkal jobban fejlődik, nagyobb hatású is, különösen a közéletben. A frissen megválasztott polgármestert egy hét múlva korrupcióval gyanúsítani természetes. Fizetett zsoldosnak nevezni az ellenfelet az egész választási kampány alatt mindennapos. És megtérülő befektetés. Mert akinek így kétségbe vonják a tisztességét, ezt többnyire simán tudomásul veszi. Ahelyett, hogy felállna, és otthagyná a parlamentet, ülve marad a savanyúkáposzta-szagban: várja az alkalmat, amikor a sértést visszaadhatja.

Elég egyértelmű, hogy ezzel a kormány Soros-zsoldos listájára gondol, csak azt nem teszi hozzá, hogy - lelkesen vagy szemlesütve - de ezt a narratívát a felvásárlás óta a Délmagyarország is kiszolgálja rendesen. Mindenesetre nem ez az első alkalom, amikor egy Vajna-médiumban kódoltan bírálják a kormányt, emlékezetes, ezt tették  Sebestyén Balázsék reggeli rádióműsorukban is a vásárhelyi ellenzéki győzelem utáni napon is.

Hozzászólok!